torstai 17. toukokuuta 2012

Helatorstain riehuleikit!

Olimme Nipsun kanssa tosiaan eilen koulukaverini luona, jolla on noin 7 kuukauden ikäinen chow chow-tyttö nimeltään Pinja. Pinja oli aikaisemmin samana päivänä saanut näyttelystä ROP-pennun palkinnon! Nipsu ja Pinja tulivat hyvin toimeen, vaikka kokoeroa oli paljon. Aluksi Pinja määräsi tahtia, mutta loppuvaiheessa taisi Nipsu olla enimmäkseen se, joka hyppi päälle ja puri turkista. Välillä piti menoa vähän rauhoitellakin: Pinjan taktiikka oli mennä seisomaan Nipsun päälle, jolloin Nipsu ei päässyt alta helposti pois ja Nipsun taktiikka oli purra Pinjaa naaman ja kaulan karvoista. Molemmilla siis omat leikkityylinsä! Tytöt jaksoivat leikkiä monta tuntia. Lopuksi meidän piti erottaa tytöt eri huoneisiin, kun meno näytti jo niin väsyneeltä. Meidän lähdettyä kotiin päin Nipsu ei jaksanut enää kävelläkkään, joten otin tyttösen "kantoreppuuni". :D Ihmiset kyllä katsoivat pitkään, kun kävelin läpi Tampereen keskustan koira repussa. :) Kotona kyllä uni maittoi!

Tänään meillä on yhdeltä rokotusaika. Katsotaan, miten Nipsu suhtautuu. Viime viikon eläinlääkärikäynti meni vauhdikkaasti, kun koko ajan piti pureskella eläinlääkärin sormia ja muutenkin pyöriä ympyrää pöydällä. Taidan ottaa supernameja eli juustoa ja kanaa mukaan, jotta tutkimukset onnistuisivat!

Illemmalla meille tuleekin minun kavereita kylään. Suurin osa heistä on kyllä jo nähnyt Nipsun, joten tuttuja hajuja riittää. Se onkin hyvä rauhoittumisharjotus. Katsotaan, miten Nipsu malttaa rauhoittua ja käyttäytyä nätisti, kun viisi leikkikaveria tulee kylään.

Huomenna lähdemmekin maalle eli vanhempieni luokse kyläilemään. Siellä Nipsu pääsee tutustumaan järvimaisemiin.

Tämän hetken temppu- ja koulutustilanne on muuten sellainen, että istu- ja maahan-käskyt sujuvat sanallisesti ja käsimerkein. Nipsu osaa irrottaa ja jättää lelun tai ulkoa löydetyn roskan käskystä, mutta ei aina malttaisi sylkäistä pois ensimmäisestä pyynnöstä. Tassu- ja kättely-käskyt ovat jo myös tuttuja. Paikka-käskyä ollaan harjoiteltu nyt paljon sisällä ja tuntuu siltä, että Nipsu jo tietää, mitä siinä pitää tehdä namin eteen. Muita hauskoja temppuja on kieri- ja ryömi-käskyt. Kerjää-käskyä (molemmat tassut ylös) harjoitellaan vähän päivittäin, jotta lihakset ja tasapaino kehittyvät sille asteelle, että se onnistuu. Nipsu kun ei ole luonnostaan tuota asentoa tehnyt. Eipä se haittaa, mikäli se ei onnistu, mutta lueskelin, että tuo asento kehittää koiran reisi- ja selkälihaksia ja tietysti myös tasapainoa.

Sisäsiisteyttä yritetään myös kovasti opetella. Välillä menee hyvin ja välillä heikommin. Tänään aamusti etsiskelin liian kauan makuuhuoneessa housuja ja Nipsu oli jo olohuoneessa herännyt ja päästänyt pisut lattialle. Onneksi mentiin nopeasti ulos, sillä ulkona tulikin vielä pienet pissat ja kakkakin. Nyt odotan ja vilkuilen koko ajan eteisen suuntaan, että milloin Nipsu herää aamunokosiltaan ja sännätään sitten heti pihalle. Nyt kuuluukin jo jotain rapistelua!

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti