lauantai 5. toukokuuta 2012

Metsäretki ja noutoharjoituksia

Kävimme eilen Nipsun kanssa taas lähimetsässä purkamassa energiaa, kun neiti alkoi olla iltakahdeksan aikaan niin ylikierroksilla. Jo parinkymmenen minuutin samoilu melko vaikeassa maastossa, jossa riittää kaatuneiden puiden ylityksiä, kallioille kiipeilyä ja kuoppien ylitse hyppimistä, vie hyvin "liikaenergiat" 10,5 viikkoiselta koiranpennulta. Nipsu saa olla vapaana, ja yleensä seuraa minua tiiviisti. On huomannut, että mikäli keskittyminen seuraamisesta herpaantuu hetkeksikään, emäntä saattaa olla kadonnut ties minkä kiven taakse. ;) Yleensä aluksi pidän aika nopeaa tahtia, mutta sitten kun Nipsu alkaa jo väsähtää, niin kävelemme hitaammin ja Nipsu ehtii haistella maastoa paremmin. Oli kyllä niin onnellinen ja rauhallinen koiranpentu hihnanpäässä, kun metsästä poistuimme! Pihassa näimme kuitenkin vielä alakerran sileäkarvaisen noutajan, joka on erittäin innokas muutamien kuukausien ikäinen koiranpentu. Tietysti tätä piti päästä vielä vähän haistelemaan ja komentamaan. Kyllä uni maittoi, eikä Nipsu olisi meinannut haluta iltapissallekaan enää lähteä. :)

Tänään lauantaina teimme muutamia noutoharjoituksia dummyllä. Olemme kerran aikaisemminkin kokeilleet ja noudot sujuvat hyvin, kun istun Nipsun "pesässä". Nipsu innostuksissaan tuo dummyä pesään ja tuleekin suoraan syliini. Tänään kokeilimme jo vaihtokauppaa namiin ja hyvin sekin sujui. Harjoittelimme myös pehmolelulla Irti-käskyä. Aika äkkiä Nipsu senkin älysi, kun tehtiin vähemmän rakkailla leluilla harjoituksia. Saattaapi olla, että lempilelu ei niin helpolla lähdekkään suusta ja vaihtokauppaa varten pitää hankkia jotain supernameja. :)

Nipsun yläposkihampaat näkyvät jo ja sen huomaa, että ikeniä kutittaa! Hampaita tutkittaessa Nipsu nauttii, kun ikeniä vähän hieroo. Lisäksi koko ajan täytyy olla puruluu suussa tai muuten kohteeksi joutuu joko emännän tai isännän sormet tai vaihtoehtoisesti huonekalusteet.

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti