torstai 19. heinäkuuta 2012

Viikko täynnä sairastelua :-(

Nipsulla on ollut vaikka mitä vaivaa viimeisen viikon aikana ja huoli on ollut suuri. Mahavaivat alkoivat jo viikko sitten: liian suuret naudan rustoluun palaset aiheuttivat parit oksennukset ja monen päivän löysät kakat. Sitten kun saatiin rustopalat suolistosta pois, niin Nipsuhan söi lelutiikerin nenän. En muistanut nenän kokoa, joten yritimme heti oksennuttaa suolalla. Ei onnistunut, joten jatkoimme parafiiniöljy-tankoparsa-kuuria. Lelutiikerin nenä tulikin heti seuraavana aamuna ulos ja löysä kakkakin alkoi kiinteytyä Canicurin ja Promaxin avulla. Soittelin alkuviikosta eläinlääkärille juurikin vatsavaivojen vuoksi, mutta myös Nipsun haavan ja hampaiden takia. Suussa oleva haava ei ole vielä sulkeutunut, mutta muuten näyttää ihan terveeltä. Hampaista sen verran, että aloitimme eilen alakulmurin painamisen ulospäin, sillä se osuu nyt ikeneen. Toisen puolen kulmurit ovat asettuneet hyvin. Nipsun siskolla Lumollakin on ollut hampaiden kanssa ongelmia, mutta suuremmassa mittakaavassa kuin Nipsulla. Lumon hammasjumpat kestävät noin tunnin verran päivässä, mikä on hurjan paljon ottaen huomioon, että minä olen jumpannut Nipsun hammasta muutaman minuutin päivässä. Tämä oli eläinlääkärin suositus. Näistä vaivoista päästyämme Nipsu alkoi tänään yskiä ja kakoa limaa. Epäilimme heti kennelyskää, sillä Nipsun uusi kaveri Peppi-tolleri, jonka tapasimme viime viikon mätsäreissä, sairastui pari päivää sitten kennelyskään. Sittenpä soitettiin taas heti eläinlääkäriasemalle, jossa oltiin sitä mieltä, että ei todennäköisesti ole kennelyskää, koska yskä ei ole jatkuvaa. Nipsu tuntuu kyllä hengästyvän hurjan nopeasti, eli olisikohan kyse ihan flunssasta. Kuumekin mitattiin eilen ja normaalilta näytti (38 astetta). Eläinlääkärin neuvosta tarkkailemme tilaa viikonlopun yli ja pidämme Nipsua levossa. Nipsun yleistila on kuitenkin hyvä: ruoka ja vesi maistuu, leluja riepotellaan ja energiaa löytyy. Nipsu on normaalia enemmän hellyydenkipeä ja viihtyisi sylissä vaikka kuinka kauan. Meillehän se sopii. :-)

Tänään meillä piti olla Koiranpäiviä-firman näyttelykoulutus, jonne emme tietenkään menneet muita koiria tartuttamaan. Onneksi saimme kerran korvattua, vaikka ilmoitus tuli näinkin myöhässä. Pidimme sitten omat pienet näyttely-/toko-treenit kerrostalomme pihalla. Kalle oli kameramiehenä mukana ja tässäpä kuvia meidän treeneistä:

Sivulle-käsky onnistuu joskus paremmin ja joskus huonommin :-) Aikalailla houkuttelun avulla vielä mennään, mutta eiköhän Nipsu senkin käskyn opi, kun tarpeeksi toistetaan. :-)

Maahan-käskyn treenailua

Istumassa pysytään niin kauan kuin tulee lupa lähteä tai nami saapuu nenän eteen :-)

Tässäpä tämänhetkinen seisonta!



Pieni lepohetki apiloiden keskellä

Taas kerran kosketusharjoittelua, jonka pitäisi mm. parantaa koiran työmotivaatiota, itsetuntoa yms. Tässä Nipsu on juuri nousemassa maasta, kun näkee minun avoimen käteni.

Käsi piilossa eli maassa pysytään


Eipä muuta tällä kertaa. Kalle lähtee jo huomenna vanhemmilleen maalle ja minä seuraan perässä lauantaina Nipsun kanssa. Kaksi työpäivää siis vielä, nekin onneksi lyhennettyinä. Nipsulla kaksi vapaapäivää ennenkuin pääsee maalle juoksentelemaan. Pitää kuitenkin pitää ulkoilut sopivissa rajoissa, ettei Nipsu rasita itseään liikaa näin kipeänä. 

- Mirjami

PS. Unohdin kertoa Nipsun tämänhetkiset strategiset mitat. Säkäkorkeus on 44 cm ja paino 13,5 kiloa. Lähellä ollaan siis tollerinarttujen säkäkorkeuden alarajaa (45-48 cm), mutta massaa on vielä kerättävä (17-20 kg). :-)

2 kommenttia:

  1. Voi Nipsua! Toivottavasti nyt kaikki vaivat menevät nopeasti ohi. Me ollaan nyt saatu huokaista helpotuksesta, että se kadonnut nimilaatta on todennäköisesti muualla kuin Vilpun vatsassa, koska mitään ongelmia ei ole ollut. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on kyllä ollut aikamoisen epäonninen viikko! Nyt vaikuttaa paremmalta joka suhteessa! :-) Nipsu on eilen ja tänään leikkinyt Murri-"serkkunsa" kanssa, eikä mitään traumoja ollut jäänyt viimeviikkoisesta koiran puremasta. :-) Hieman varovaisemmin leikki aluksi, mutta tapansa mukaan alkoi riehua sellaisella vauhdilla lopuksi, että minun piti ottaa Nipsu jäähylle muutaman kerran. Hyvä, ettei Vilpulla ole ollut vatsavaivoja! Me lähdemme viikon päästä viikoksi Lappiin vaeltamaan ja sen jälkeen on viikko mökkeilyä. Yritetään siis elokuun puolessa välissä nähdä! :-)

    VastaaPoista