keskiviikko 5. helmikuuta 2014

"Täällähän on kuin koirakoulussa"

Otsikko viittaa vanhempieni kommenttiin, kun kävivät eilen katsomassa uutta koiratulokasta.

Keskiviikkoiltapäivän olemmekin viettäneet koulutustunnelmissa. Teimme Nipsun kanssa ensiksi hihnalenkin, jossa muistuttelimme pentumieliseksi taantuneen (kohta 2-vuotiaan!) neidin mieleen, miten remmilenkillä kuljettiinkaan. Tämän aikaa Aino sai harjoitella yksinoloa kotona, seuranaan puruluu. Tullessamme kotiin kävin vielä ensin yksin tarkistamassa, oliko Aino ehtinyt syödä puruluun kokonaan. Onneksi kävin, sillä Aino ei ollut ehtinyt kuin hieman mutustella sitä. Riitoja tulee vielä noista herkkuluista, joten vahdimme tarkkaan koiria, kun syövät luita. Kuivat ja vanhemmat luut voivat olla lattialla, niistä ei riitoja tule.

Nipsun yksityislenkin jälkeen oli vuorossa Ainon yksityislenkki. Aino koki monta ensimmäistä kertaa lenkin aikana. Lähdimme bussilla Hervannan keskustaan Mustiin ja Mirriin. Bussimatkaa tuli noin 10 minuuttia. Tämän aikaa Aino istui sylissäni ja ihmetteli bussin ikkunasta näkyviä ihmisiä sekä bussiin nousevia ihmisiä. Mustissa ja Mirrissä oli toinenkin koira ja huomasin, kuinka suuri vahtivietti Ainolla onkaan. Ainakin näin aluksi ajattelin. Kotimatkalla Aino haukkui monelle muullekin asialle, kuten lapsille, lastenvaunuille ja leikkipuistoille. Tajusin, että tämähän oli 4 kuukautisen Ainon ensimmäinen reissu yksinään kaupungissa. Aino on kasvattajansa luona majaillut 11 koiran kanssa, lisäksi Ainolla on ollut seuranaan aina siskonsa ja veljensä. Ei ihmekään, jos pelottaa kaupungin vilske! Näin aloin ymmärtämään Ainon reaktioita enemmän ja kävimme rennosti tutustumassa pelottavia kohteita. Koirakontakteja täytyy vielä treenata paljon. Uskon, että Aino edistyy nopeasti nuoren ikänsä ansiosta.

Koulutuksen lisäksi koirat ovat tänään leikkineet ja riehuneet. Leikit eivät kauan kestä, kun taas nukahdetaan. Vahtihaukkumisiakin olemme saaneet kuriin. Täällä siis yhteiselo sujuu hyvin ja pienistä hankaluuksista ollaan päästy jo melkein eroon!

Loppuun superhienoja kuvia, jotka ovat kaikki Kallen ottamia.









 Siskosten halailuhetki <3



Mukavaa loppuviikkoa!
- Mirjami, Nipsu ja Aino

2 kommenttia:

  1. Näistä blogin kuvista tulee aina niin hyvälle mielelle! Ihania ovat <3
    Äiti kertoi Ainon kasvaneen kovasti, pitää pian nähdä uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä paremmalle mielelle tulee ihanista kommenteista, kiitos! <3 Aino on jo varsinainen jössikkä, menee ihan pian Nipsun ohi (tai no painoa on jo enemmän kuin Nipsulla). On se semmoinen hömpöttäjä kyllä, häntä heiluttaa koiraa ja takajalat twistaa samaan tahtiin!

      Poista