maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kesälomalaiset

Blogin päivityksessä on ollut taukoa kuumeiluni vuoksi! Olo oli niin vetämätön, että minun piti luovuttaa pariksi päiväksi Nipsun hoito kokonaan Kallelle ja vetäytyä vanhempieni luokse parantumaan. Onneksi teinkin näin, sillä oma koira tuntui vieläkin rakkaammalta pienen hoitotauon jälkeen.

Kerronpa nyt ensin kuitenkin koirakoulustamme. Olimme Pirkkalassa alkeistokokurssilla yhdessä monen muun pikkuhaukun kanssa (mm. Lumo ja Temppu Magicfoxeista). Meno oli Nipsulle vielä liian jännittävää ja kaikki muu tuntui mielenkiintoisemmalta kuin minä. :) Ymmärrän kyllä Nipsun toimia hyvin, sillä olemme treenanneet vain muutamien ihmisten tai koirien ollessa häiriötekijöinä. Kymmenen koiraa näköpiirissä oli siis liikaa. :) Vaikka siellä harjoitukset eivät ihan sujuneet, niin kotona rupesimme heti treenaamaan "uusia" asioita (heti kun olimme koirakoulun jälkeen kotipihalla, Nipsu alkoi tuijottaa minua intensiivisesti ja seurasi ihan vasemman jalan vieressä minua sisäovelle asti eli kyllähän nämä jutut sujuvat.. :)).

 Minulle tosiaan nousi sitten kuume heti koirakoulun jälkeen. Lähdimme siitä seuraavana päivänä eli perjantaina ajelemaan vanhempiemme luokse ja Nipsu lähti Kallen mukaan heidän mökilleen. Siellä Nipsu saikin uuden ystävän! Kallen vanhemmilla on Murri-niminen dalmispoika (reilu 1 vuosi), joka on pari kertaa nähnyt Nipsun kiinniollessaan. Tästä Murri ei ole pitänyt, vaan on vähän murissut. Tämän vuoksi emme ole uskaltaneet Nipsua ja Murria vielä päästää tutustumaan. Nyt kuitenkin Nipsu oli jo nähnyt paljon erilaisia koiria ja saanut positiivisia koirakokemuksia, joten Kalle oli päästänyt Nipsun ja Murrin tapaamaan. Onneksi - heistä tuli heti parhaat ystävät! Tai no Nipsu alkoi pomottaa Murria ja repi tämän huulesta tai milloin kaulanahasta ja Murri kellahti selälleen. :) Hyvin sujuivat leikit! Välillä piti ystävykset erottaa eri kerroksiin, että molemmat saivat levättyä painimisen välillä. Tässä jo yksi kuva kaveruksista, lisää kuvia leikkitohinoista tulee myöhemmin.

Murri ja Nipsu

Olemme ottaneet vaiheittain lisää häiriötekijöitä mukaan treenaamiseen. Tänään oli vuorossa yhteistreenit Kallen kummitädin ja Narsku-koiran kanssa. Narsku on Murri-koiran (Kallen vanhempien koira) sisko eli reilun yhden vanha dalmistyttö. Odotellessamme Narskua treenipaikalle huomasimme, että vieressä oli käyttökoirien harjoitukset! Sepäs sattuikin sopivasti - saimme lisää koiria "häiriöksi" harjoituksiimme. Läheltämme kulki monta saksanpaimenkoiraa ja harjoittelimme niiden katselemista nätisti etäämmältä. Käyttökoirien harjoituksissa oli ilmeisesti luokkien parhaat yksilöt eli hyvin käyttäytyviä koiria. Näistä pienistä yhteistreeneistä jäi tosi hyvä mieli - Nipsu hokasi, että namia tippuu suuhun silloin, kun koira on näkyvissä ja istutaan nätisti. Lisäksi kontakti oli nyt paljon parempi kuin viime harjoituksissa. Olemme tehneet paljon naksutinkoulutusta ja kyllä se on tehnyt meihin vaikutuksen. :) Melkein kuulen, kun Nipsun päässä raksuttaa, että miten kuulisi sen äänen, mistä saa sitten namin. Onhan se vielä vähän hankalaa, kun joka pissalenkilläkin täytyy olla namia taskut pullollaan, pilli ja naksutin. Eiköhän oma sorminäppäryys tässä vielä kehity ja pian naksuttimen käytöstä tulee ihan arkipäivää.

Taidan liittyä Nipsun seuraan ja painua pehkuihin! Nipsu väsähti Narskun kanssa juoksemisesta ja on nukkunut kotiintulosta asti sikeästi. :) On tämä lomailu ihanaa!

- Mirjami


2 kommenttia:

  1. Mukavaa että olet parantunut ja on taas uutta intoa koirankoulutukseen! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Kiitos sähköpostitse lähetetystä sympatiasta! :) Otetaan Nipsun ja Vilpun treffit vaikka tuossa Juhannusviikolla, jos teille käy. :)

    VastaaPoista