tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ennätys pissan pidättämisessä!

Nipsu oli tänään yli kolme tuntia pissaamatta, vaikka samalla leikki, pureskeli luuta ja oli koko ajan hereillä! Se on jo paljon se! Lisäksi pissat ei tulleet heti lattialle, vaan Nipsu tuli luokseni ja sitten lähdettiinkin ulos. Viime yönä oli sujunut myös kuivasti, mutta kakkaa oli tullut lattialle. Kakka oli ihan löysää, joten ei ihmekään, ettei ollut pystynyt sitä pidättelemään. Pissaa kuitenkin pidätteli monta tuntia - menimme nukkumaan ennen yhtätoista ja heräsin pissattamaan Nipsun seitsemältä. Ollaan siis jo lähellä melkein täydellistä sisäsiisteyttä!

Viime päiviin on taas mahtunut monenlaista toimintaa. Viime viikon lauantaina olin iltavuorossa, mutta ennen sitä kävimme Vilppu-tollerin ja perheensä kanssa pitkällä lenkillä. Nipsulla ja Vilpulla ei ollut enää paljoa kokoeroa ja leikit olivat aivan tasaväkisiä. Kävelimme metsässä ja koirat saivat telmiä vapaana. Kävimme Hervantajärvellä, jossa heittelimme lelua ja palloja veteen. Koirat olivat aivan innoissaan! Harjoittelimme myös nättiä hihnakäyttäytymistä. Sain taas karjaista jollekin koiraihmiselle, että pitää koiransa luonaan, kun harjoittelimme Nipsun kanssa ohitusta. Sain Nipsun nätisti sivulleni ja namitin koko ajan. Yhtäkkiä huomasin, että fleksissä oleva collie onkin metrin päässä meistä. Nipsulla herpaantui keskittyminen ja sanoin koiranomistajalle, että pitää koiransa lähempänä, kun minä yritän omaani kouluttaa. Välillä tuntuu, että jotkut koiranomistajat luulevat meidän odottavan heidän tuloaan lähemmäs, kun oikeasti yritän kaikkeni, että saan Nipsun pidettyä kontrollissa vierelläni. Eilen kävikin hassusti, kun tulimme koirakoulusta ja harjoittelimme taas tätä ohittamista. Meidät ohitti aikas läheltä sellainen hurjasti haukkuva isompi koira. Ajattelin, että eiköhän tämäkin ohiteta nätisti nakin voimalla ja pidin puolikasta nakkia Nipsun kirsun edessä. Se nakki oli kuitenkin niin liukas, etten saanut otetta ja samassa nakki olikin jo Nipsun suussa. :-D Nipsu istui nätisti vierelläni ja katseli haukkuvaa koiraa samalla mutustaen nakkiherkkuaan. Nipsu oli aivan, että tämä onkin kivaa tämä ohittaminen, kun istuu vain paikoillaan ja namia tulee suoraan suuhun! Eipä ollut enää ongelmaa ohittamisessa sen jälkeen. :-D

Sunnuntaiaamuna lähdimme vanhemmilleni maalle bussilla. Siellä on tilaa juosta. Tällä kertaa en ottanut 10 metrin kenttähihnaa mukaan (en löytänyt sitä aamukiireessä), mutta Nipsu osasi olla pihassa silti tosi nätisti. Kävimme Nipsun kanssa kaksi kertaa rannalla ja nyt Nipsu uskaltautui kastaa jo kokonaan! Vain pää jäi näkyviin.

Tulimme takaisin Hervantaan jo eilen maanantaina, sillä meillä oli illalla Herwoodin Hauvojen koirakoulu. Harjoittelimme istumista ja maahanmenoa houkuttelun avulla, mutta me tehtiin ne Nipsun kanssa ihan käskyjen avulla, koska Nipsu on ne kuitenkin jo kauan osannut. Sitten harjoittelimme myös omaa nimeä ja luoksetuloa. Ensin ihan lyhyellä matkalla ja sitten niin, että ohjaaja piti ensin koiraa ja sitten juostiin pois ja kutsuttiin. Lopuksi tehtiin pieni temppuharjoitus eli kuljetettiin koiraa jalkojen ympäri. Tämä siksi, että se on hauska temppu ja ennen kaikkea siksi, että koira oppii seuraamaan namia. Namin seuraamistaitoa tarvitaan mm. seuraamisharjoituksissa. Koirakoulun lopuksi päätin, ettemme menekään bussilla kotiin, vaan kävelemme noin 2 kilometrin matkan. Välillä pysähdyimme juomaan, mutta muuten Nipsu jaksoi hyvin. Metsässä käveleminen on niin paljon erilaista, kun siellä koira saa juoksennella vapaana eikä muutenkaan ole niin paljoa häiriötekijöitä kuin liikenteessä.

Nyt lähdemme kohta taas pikavisiitille vanhempieni luokse ja sitten huomenna Poriin mökille! Löysin muuten tänään lattialta suloisen pienen maitoposkihampaan! En ole muita hampaita löytänyt, vaikka niitä on ihan urakalla lähtenyt. Ovat varmaan menneet masuun. Tämä hammas jääkin sitten muistoksi.

Aurinkoisia päiviä toivottelevat,
Mirjami ja Nipsu, joka nukkuu nyt, kun jaksoi melkein kaksi tuntia pureskella herkullista naudan rustoluuta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti