tiistai 18. syyskuuta 2012

Leikintäyteinen viikonloppu ja alkuviikko takana!

Viikonloppumme alkoi mukavasti, kun lähdimme autoilemaan koirakauppojen kautta kohti Hämeenkyröä. Kävimme Hervannan Mustissa ja Mirrissä ostamassa Nipsulle uuden Hurtta-merkkisen nahkapannan (josta lisää kommenttia myöhemmin..) sekä pari puruluuta, jotka Nipsu itse valitsi. Lisäksi kävimme vielä Lielahden Barffinetissä ostamassa paljon jäniksenkorvia ja kaksi isoa peuranjalkaa viikonlopun hajujälkeä varten.

Lauantaina lähdimme Kallen kanssa kummityttöni synttäreille ja Nipsu jäi vanhempieni luokse hoitoon siksi aikaa. Hyvin oli mennyt tämä lyhyt "hoitokeikka". Poikkesimme synttärimatkalla myös Tenhon maatilalla, kun huomasin siitä kyltin tien varressa. Kävin maatilan myymälässä, jossa näytti olevan laadukas lihatiski. Sain ison muovikassillisen teurasjätettä eli luita Nipsun herkuiksi. Suosittelen kaikille Tenhon tilaa!

Lauantai-iltana lähdimme vielä Kallen vanhempien mökille. Siellä teimme Nipsulle ja Murri-dalmikselle verijäljen. Saman jäljen haisteli hienosti seuraavana päivänä vielä Murrin sisko Narsku. Tein jäljen valuttamalla veren peuranjalan päällä ja vedin sitä jonkin matkaa. Nipsu oli hieman hakoteilla, mutta pääsi paremmin jäljelle, kun siirryttiin sammalmaastoon. Palkintona ollut peuransorkka ei kiinnostanut ollenkaan Nipsua! Neiti olisi pikemminkin halunnut vain jatkaa haistelua ja yrittikin päästä edellisen jäljen kimppuun. Murri sen sijaan haisteli koko jäljen hienosti! Nipsu ei ollut peuransorkkaan koskenutkaan, joten se toimi sitten Murrin palkintona. Murri innostui siitä aivan valtavasti, otti sen heti suuhunsa ja kanniskeli sitä ympäriinsä valtavan ylpeän näköisenä! Murri jäi vielä pihalle syömään sorkkaa, kun me jo menimme sisälle. Lopuksi Murri tietysti piilotti sorkan varmaan piiloon.

Jäljelle menossa, Nipsulla jo kova into päällä.

Ihanan aurinkoinen sunnuntaiaamu!

Nipsun ja Murrin seuraksi tuli vielä Murrin Narsku-sisko. Olimme läheisellä pellolla, missä koirat saivat juoksennella. Narsku kävi myös haistelemassa edellispäivän verijäljen, mutta Narskullekaan ei maistunut sorkkapalkinto. Hajujäljen jälkeen menimme vielä koko porukalla pitkälle lenkille.


Maanantaina minulla alkoikin tenttiinluku perjantain koetta varten. Aamupäivällä keksin kuitenkin soittaa koirahierojalle, sillä Nipsun niska on ollut vähän oudossa asennossa Nipsun seisoessa. Koirahieroja Helmi pääsikin tulemaan heti samana päivänä. Nipsu ei ihan hoksannut hieronnan tarkoitusta, mutta pysyi kuitenkin suhteellisen hyvin paikoillaan. Meidän varusteista Helmi sanoi sen verran, että panta on liian kapea ja valjaat liian pienet. Pannan kuuluisi olla niin leveä, että se ulottuu vähintään kahden niskanikaman yli! Tällaista en tiennyt. Ohut panta saattaa pureutua nikamien väliin varsinkin, jos koira vetää hihnassa. Onneksi Nipsu ei vedä hihnassa, niin ohuesta pannasta ei ole suurempaa vahinkoa tullut. Vähän siis harmittaa, kun juuri ostin uuden pannan ja kysyin vielä myyjältä apua. Nipsun lihaksistosta sen verran, että takapään lihakset ovat kuulemma massiivisemmat kuin etupään lihakset. Etupään lihaksistoa kehittää muunmuassa hidas alamäkikävely. Niskassa ei suurempia jumeja tuntunut. Sain hyvät venytysohjeet raajoille sekä niskalle. Eilinen menikin sitten Nipsulla nukkuessa, toipuessa ensin vauhdikkaasta viikonlopusta ja sitten hieronnasta.

Tänään olimme naapurirapun tolleri-Moonan ja lapukka-Nekun kanssa kahden tunnin metsälenkillä. Nipsua jännitti ensin vähän, varsinkin Moona, kun hän on myös aika äänekäs koira. Puolen tunnin totuttelun jälkeen Nipsukin jo haastoi molempia leikkiin ja ärisi vastaan. Loppulenkistä Nipsu ja Nekku löysivät hauskan yhteisleikin: toinen löysi pitkän kepin ja sitten alkoi vetoleikki! Kotiinpäästyämme Nipsu oli niin väsynyt, että meinasi nukahtaa suihkuun. Tänäänkään Nipsu ei ole muuta tehnyt kuin nukkunut ja levännyt. :-)

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti