keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Reissu eläinlääkäriin

Olimme tänään Nipsun kanssa eläinlääkärivisiitillä. Koko käynti alkoi minun lompakkoni kannalta huonosti, sillä Nipsun papereissa ei lukenutkaan vakuutusnumeroa eikä suoraveloitus vakuutusyhtiöltä ollutkaan mahdollista. Maksoin eläinlääkärissä siis kaikki kulut ja soittelen vakuutusyhtiöön huomenna, jos vaikka silloin jonot eivät olisi yhtä pitkiä kuin tänään.

Eläinlääkärimme kirjoitti kaikki tiedot Nipsusta ylös, sillä olimme ensimmäistä kertaa Hakametsän eläinlääkäriasemalla. Tämän jälkeen nostin Nipsun pöydälle ja eläinlääkäri tunnusteli vatsaa, katsoi hampaat ja mittasi lämpötilan. Opin, että mahalaukun palpointi koirilta on mahdotonta, sillä se jää kylkiluiden alle. Tutkimuksissa kaikki vaikutti normaalilta. Eläinlääkäri kysyi, olisiko Nipsu mahdollisesti voinut syödä jotain vierasesineitä. Sanoin, että se on erittäin todennäköistä. Nipsu on kova tyttö syömään mitä tahansa maasta löytyykin. Siitä sitten suuntasimme röntgenhuoneeseen. Nipsusta otettiin kaksi röntgenkuvaa: toisen aikana Nipsu oli selällään ja toisen aikana kyljellään. Olin mukana kuvauksen ajan. Nipsu pysyi hienosti paikoillaan, vaikka asento ei näyttänyt kovinkaan miellyttävältä. Onneksi minulla oli mukana pari nakkia, niiden voimalla Nipsu malttoi hienosti. Pääsimme miltei heti katsomaan eläinlääkärin kanssa kuvia. Niissä näkyi, että mahalaukku ja suolisto ovat ärtyneet. Mahalaukussa oli luumassaa. Lisäksi mahalaukku näytti isolta ja ilmavalta. Eläinlääkäri määräsi vielä otettavaksi verikokeet varmuuden vuoksi. Nipsu näytti jälleen kerran taitojaan ja seisoi hievahtamatta, kun hoitaja otti verta toisesta etutassusta. Suoni pullotti hyvin ja verta saatiin kertapistolla.

Odottelimme aulassa verikokeen tuloksia vartin verran. Veriarvot (punasolut, valkosolut ja tulehdusarvot) olivat normaalit. Verikoe piti ottaa mahdollisen anemian ja kuivumisen varalta. Onneksi Nipsulla ei ole ollut ripulointia, silloin tilanne olisi vakavampi.

Saimme kotiinviemisiksi parafiiniöljyä, jota olen Nipsulle viikon aikana jo syöttänytkin, sekä mahaa suojaavaa lääkettä, joka annetaan noin tunti ennen ateriaa. Näitä annetaan nyt kahden päivän ajan ja perjantaina on sitten kontrolliröntgen, jossa katsotaan, onko luumassa edennyt johonkin suuntaan. Nipsu viettää nyt toipilaselämää ainakin parin päivän ajan. Pikku potilas on erittäin reipas, vaikka eläinlääkärikäynti väsyttikin kovin. Lenkit tehdään hihnassa ja rajuja liikkeitä vältetään. Hyvä, että asia tutkittiin kunnolla! Huomenna minulla on onneksi vapaapäivä, jonka voin viettää pienen toipilaan kanssa. <3

- Mirjami

4 kommenttia:

 1. No voi sentään. Arvaa Mirjami tuliko mulle paljon muistoja mieleen, Hakametsässä kun käytiin kaikki lääkärireissut Pomon kanssa. Siellä oli kyllä hyvä palvelu ja mukavat lääkärit.Röntgenit maksavat, mutta hyvä että tutkittiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalle kertoikin, että Pomoa käytettiin aina Hakametsässä. Palvelu oli kyllä erinomaista ja asia tutkittiin kunnolla!

   Poista
 2. Oi voi Nipsua. No onneksi vaivojen syy on selvillä ja parannuskeinot tiedossa. Toivotaan että paraneminen lähtee hyvin käyntiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Paranemisen merkit ovat kyllä jo ilmeiset: ruoka maistuu ja mieli tekisi vain leikkiä ja riehua. Mutta nyt ollaan pari päivää hissun kissun, että saa masu parantua rauhassa. :)

   Poista