sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mahtava viikonloppu!

Onpa ollut kyllä ihana viikonloppu! Perjantaina saimme vieraita - ohjelmassa oli ensin lenkkeilyä ja treenailua koirien kanssa, myöhemmin nautiskeltiin pöydän antimista ja glögistä sekä kävimme laulamassa karaokea. Nipsu oli aivan innoissaan Hannan, Jarnon, Lumo- siskon ja Taika- äiskän vierailusta. Silloin pääsi sohvallekin, mitä ei normaalisti saa tehdä. Lauantaina kävimme vielä aamutuimaan metsälenkillä.

Tänään heräsimme Nipsun kanssa taas aikaisin - Nipsu tosin olisi halunnut jäädä vielä nukkumaan. Lähdimme kohti Tamskin tallia Sääksjärvellä. Olimme ilmoittautuneet harjoituskoirakoksi koulutusohjaajakurssille, ALO-tasolle. Mukana oli kuusi koiraa. Ensin teimme luoksepäästävyysharjoituksen. Nipsu malttoi pysyä hienosti perusasennossa ja kontaktissa vain muutamilla nameilla. Seuraava harjoitus oli paikallamakuu. Aikana oli 2,5 minuuttia eli pidempi mitä olemme milloinkaan vielä kokeilleet. Palkkasin Nipsua välillä ja pidensin hiljalleen matkaa. Pisin välimatka Nipsuun oli noin 4 metriä. Tavoite on se 10 metriä eli vielä on tekemistä. Olisi voinut onnistua, mutta en viittinyt nyt ottaa riskiä, että Nipsu olisi karannut toisen koiran luo. Seuraamista harjoittelimme myös. Kouluttajat olivat aivan parhaita! Saimme todella paljon hyviä neuvoja! Nipsu seurasi aivan loistavasti, teimme lyhyitä sarjoja ja käännöksiä aina väliin. Nipsun paikka minuun nähden seuraamisessa oli hyvä, ainoastaan namin annossa meinaa hypähdellä vähän. Eli palkkaus vain alemmas ja sillä se hoituu. Sain myös vinkit, miten voisin palkata lelulla. Hetken päästä harjoittelimme myös jääviä liikkeitä. Seuraamisesta seisominen onnistui hyvin. Hieman nopeampi pysähdys pitää vielä hioa treenaamalla.

Tänään minun ja Nipsun ohjelmassa vain lepäilyä ja hieman kouluhommia. Illalla agilitytreenit. Ajattelin pitää Nipsulle rauhoittumisharjoitukset kentän laidalla. Parit oksennukset tuli muuten eilen aamulla, mutta enää ei ole tullut.

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti