perjantai 21. marraskuuta 2014

Kokkailuhetki!Pari vinkkiä koirien treeninamujen valmistamiseen. Nämä namut olen todennut edulliseksi valinnaksi. Lisäksi ne tukevat koirien normaalia ruokavaliota, eivät sisällä hurjia määriä suolaa tai muuta koiralle haitallista.


Kuivatut maksanamut valmistuvat yksinkertaisuudessaan näin:

Osta maksaa, joko ihmisten ruokana (kallista) tai koiran ruokana (halpaa). Tähän satsiin käytin kaksi pakastettua sian maksaa.

Aloita valmistelut ajoissa nostamalla maksakimpaleet sulamaan. Tässä kestää tovi jos toinenkin. Jäistä maksaa ei kannata lähteä työstämään. Maksaa voi sulatella kuumassa vesihauteessa.

Siivuta maksa viipaleiksi, varo sormiasi!

Keitä maksasiivuja, kunnes väri muuttuu punaisesta harmahtavaksi.

Pilko jäähtyneet maksasiivut treeninamien kokoisiksi kappaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.


Kuivattamiseen kannattaa varata aikaa. Pidä uunia päällä noin 100-175 asteessa, luukku hieman raollaan. Ota uunista pois, kun ovat mielestäsi (koirasi mielestä) tarpeeksi kovia ja kuivia.

Nam, maistuvat varmasti! Muistathan kuitenkin rajoitukset maksan määrän suhteen koirien ruokailussa.


Apukokeille kannattaa antaa puuhaa oman kokkailun ajaksi. Muuten kirsut saattavat tehdä liian läheistä tuttavuutta uunin luukun kanssa.Kuivatut lihanamut tehdään allaolevalla tavalla:
Sekoita yhteen raaka liha, kananmunat, satunnaiset herkut ja mausteet. Tässä käytin kilon koirille tarkoitettua nauta-sika-lihaa, kolme kananmunaa ja omenaviipaleita. Mausteina hieman valkosipulia ja grillimaustetta.


Sekoitus levitetään uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivatetaan uunissa, kunnes namit ovat sopivan kuivia. Tässä erässä kuivatus kesti tunteja, asteita oli 50-100.Lopuksi paloittele namit.


Nipsu sai tietysti hoitaa esipesun.

Maukasta viikonloppua!
- Mirjami ja koirat

2 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita! :) Mistä muuten koiralle tarkoitettua maksaa voi ostaa? Eläinkaupasta varmaankin? En ole itse koskaan törmännyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä kysymys! Tampereen lähettyvillä on Barffinet-niminen puoti, josta saa koirille vaikka mitä: possun maksaa, järvikaloja, villisikaa, kengurun lihaa.. Mielikuvitus vain rajana! Mutta nyt tarkemmin mietittynä, en ole törmännyt muissa koirakaupoissa pakastettuun possun maksaan. Alan spesiaaliliikkeistä sitä varmasti löytyy.

   Mutta toisaalta barffauspötköistä löytyy sisäelinpötköjäkin ja tällöin maksanamuja voisi tehdä tuon toisen ohjeen mukaisesti. :)

   Poista