perjantai 30. marraskuuta 2012

Yökyläilyä ja trimmailua!

Nipsu oli viime viikonloppuna yökylässä Lumo-siskonsa ja Taika-äitinsä luona. Yökyläily oli sujunut varsin riehakkaasti - Nipsu oli ottanut kaiken ilon irti siitä, että kerrankin oli koiraseuraa. Yleensä Nipsulla on koiraseuraa ulkona lenkkeillessä, mutta sisällä harvemmin. Teimme sunnuntaina tyttöjen kesken (minä, Hanna & kolme koissua) vielä parin tunnin lenkin ennen kotiinlähtöä. Nipsu olikin kyllä väsynyt sitten kotona - nukkui kaksi päivää melkein putkeen! Keskiviikkona menimme vasta seuraavan kerran pitkälle metsälenkille. Silloin ei ollut vielä pakkasta, joten pääsimme taas rämpimään mutapolkuja pitkin. Nipsun turkkikin vaihtoi väriä punaisesta ruskeaan lenkin aikana.

Torstaina koulun jälkeen hain Nipsun kotoa ja ajelimme sitten Lumo-siskoa ja Taika-äiskää lenkittämään. Tytöt olivat innoissaan ja ihmeissään näin pikaisesta jälleennäkemisestä. Veimme Kallen kanssa kaikki kolme tyttöä trimmaukseen. Siinä oli aikamoinen urakka. Taika-rouva käyttäytyi hienosti trimmauspöydällä ja me odottelimme odotustilassa. Seuraavaksi olikin junioreiden vuoro. Molemmat käyttäytyivät mallikkaasti pöydällä. Nipsun turkissa oli vähän enemmän siistimisen varaa, mutta molemmilta siis siistittiin lähinnä tassuja ja korvia. Sellaista, mitä voi kotonakin tehdä (jos vain osaisi). Kaikista koirista tuli erittäin nättejä (niin kuin ne kyllä olivatkin jo ennen trimmiä) ja varsinkin Nipsun ulkonäkö muuttui paljon, kun pörrökarvaa lähti paljon. Yritämme ehtiä ottaa Nipsusta viikonloppuna nätin seisotuskuvan ja laittaa sen blogiin. Trimmausten jälkeen ajelimme Hervantaan ja voin kertoa, että kolme koiraa flekseissään ja hyytävän kylmä tuuli ei ole hyvä yhdistelmä! Meidän takapihan oviaukon edessä on rivi pylväitä ja tietysti jokainen koira halusi kiertää oman pylväänsä. Siinä olin sitten sormet jäässä fleksejä selvittelemässä, ja fleksithän olivat tietysti kaikki punaisia. Sekään ei helpottanut hommaa kovin. Onneksi koirat seisoskelivat lähettyvillä nätisti ja pääsimme pian sisälle. Tästä kokemuksesta viisastuneena opastin koirille tiukan järjestyksen, mitä tuli noudattaa, kun lähdimme takaisin ulos rappusia pitkin. :-D

Tänään perjantaina meillä on ollut taas mukava päivä. Tai no aamuisen ikävän ruotsin tentin jälkeen on ollut mukava päivä. Kävimme koirakahvila Vainussa nauttimassa lounasta ja Nipsu sai tietysti herkullisen koirien piparin, joka oli koristeltu koirien suklaalla! Olimme hetken aikaa ainoat kahvittelijat, mutta hetken päästä kahvilaan tuli 2- vuotias kultainennoutaja. Koirat nuuhkaisivat vähän toisiaan, mutta kultsu nyrpisti nenäänsä Nipsulle. Lähempää tuttavuutta ei sitten tehtykään. Koirakahviloinnin jälkeen palasimme Hervantaan ja teimme vielä ystäväni kanssa metsälenkin. Metsälenkki meinasi päättyä erittäin epäonnisesti, sillä myrskyn vuoksi puita oli paljon kaatunut ja aivan loppulenkistä suuri kuusi kaatui noin 50 metriä meidän takanamme. Sitten talsimmekin vauhdilla pois metsästä ja pariin päivään ei tarvikaan mennä metsälenkille. Sen verran oli vaarallisen näköisiä konkeloita metsä täynnä. Tänään olimme illalla vielä reippaita, sillä meillä oli Tamskin tokotreenit. Harjoittelimme jääviä liikkeitä. Meillä on ollut Nipsun kanssa treenitön viikko. Sain kuitenkin taas uutta intoa ja nyt ajattelin tehdä tulevan treenikalenterin ihan paperille ja kynälle. Olen yrittänyt pitää treenikalenteria täällä blogin kalenterissa, mutta suunnitelma kokonaisuutena voisi olla helpompi hahmottaa paperilta. Päivittelen blogin kalenteriin kuitenkin vielä treenien lopputuloksia, mutta suunnitelmia en niin paljoa. Huomenna aamupäivällä on vuorossa pentujen agilitytreenit! Toivottavasti Nipsu ei tällä kerralla yritä pissata eikä kakata halliin sisälle. Viimeksi meinasi tulla molemmat vahingot. Kyllä hävetti! Hallin pihapiiri on niin "hajustettu" erilaisten koirien ominaishajuilla, ettei Nipsu voi käydä siinä asioillaan. Hallissa on siis 10 euron sakko pissa- tai kakkavahingosta ja vahingosta koituu myös paheksuvia katseita!

Onneksi täällä kotona sisäsiisteys on jo varmaa. Sitä se ei kuitenkaan kauaa ole ollut. Nipsu on tainnut luulla, että eteisen matolle saa pissata. Sain neidin pari viikkoa sitten kiinni itse asioiltaan ja selvensin, että näin ei ole. :-D Sen jälkeen on pissat ja kakat tulleet ulos. Öisin pystyy olemaan kymmenen tuntia ilman tarpeidentekoa (viime yönä vein kymmeneltä ulos ja aamusti puoli kahdeksalta) sekä päivisinkin monta monta tuntia, vaikka olisimme kotona. Olen siis todella iloinen tästä kehityksestä, sillä tämä sisäsiisteysopettelu on kestänyt jo tarpeeksi kauan!

Ihanaa muuten, kun on satanut lunta! Olemme molemmat Nipsun kanssa riemuissamme! :-)

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti