maanantai 20. elokuuta 2012

Kesäloman viimeiset päivät

Ensimmäiseksi kiitän kaikkia lukijoita - blogia on käyty katsomassa 975 kertaa eli parin päivän sisällä menee 1000 rikki! Ihanaa, että Nipsun elämä kiinnostaa! :-)

Lauantain maratontreenit menivät alkukankeuksista huolimatta superhyvin. Meillä oli kurssin vetäjän kanssa pieni väärinymmärrys ja olimmekin Nipsun kanssa väärässä paikassa. Onneksi tajusin lähteä hyvissä ajoissa tarkistamaan toisesta paikasta, olisiko kurssikerta sittenkin siellä. Lähdimme Kalevan kirkolta autoilemaan kohti Kaupin Vinttikoirarataa, mikä oli varsinainen seikkailu sekin (minulla ei ollut mitään hajua, missä se paikka on). Loppujen lopuksi löysimme Vinttikoiraradan ja lähdimme haravoimaan aluetta. Kurssilaisia ei löytynyt mistään! Lenkkeilijöiden tietojen avulla löysimme sitten muut koirakot. Puoli tuntia olimme myöhässä, mutta saimme heti treenit käyntiin.

Tällä toisella hajukoirakerralla meillä oli yhdessä puhtaassa Piltti-purkissa teetä hyppysellinen. Aluksi koiraa palkittiin, kun purkki oli kädessä ja koira nuuskaisi purkin suuta. Tästä edettiin siihen, että omistaja seisoi ja laittoi purkin maahan. Tällöin koira toivottavasti meni haistelemaan purkkia ja sai palkkionsa. Me edistyttiin siihen, että alkuasento oli maassa, minä menin metrin päähän Nipsusta, vapautin koiran ja Nipsu meni haistamaan. Haistettuaan sanoin käskyn "maahan" ja Nipsu meni maahan purkki tassujen välissä/ vieressä. Tällöin tuli suuret kehut ja nami purkin suun kohdalta. Tietysti koko neljä tuntia ei mennyt näin hyvin ja taantumaa tuli loppua kohden. Pidimmekin viimeiset kaksi tuntia suurimmaksi osaksi taukoja ja harjoittelimme vain lyhyissä sarjoissa.

 Treenien jälkeen lähdimme koko porukka, eli minä, Nipsu ja Kalle kohti kasvattaja- Hannan ja -Jarnon kotia. Meidät oli kutsuttu sinne illanviettoon ja yökylään. Nipsu olikin vähän hämillään, kun ei mentykään kotiin ja haistelikin innoissaan pihamaata ennenkuin näki leikkikaverinsa. Voin sanoa, että oli kyllä aivan ihana ilta ja päivä, niin meillä ihmisillä kuin koirillakin! Koirat jaksoivat temmeltää: Lumo ja Nipsu leikkivät varsin tasaväkisesti ja Taika tuli heti sisältä katsomaan, jos tuli vähänkin tappelun ääntä. Hanna ja Jarno olivat valmistaneet meille oikein gourmet-grilliruokaa! Iltaa vietettiin terassilla istuskellen, myöhemmin siirryimme sisälle karaoken pariin. Seuraavana päivänä lähdimme naisporukalla eli koirat, Hanna ja minä, kohti Näsijärveä heti aamupalan jälkeen. Noin kymmenen kilometrin jälkeen koirat vihdoin väsyivät ja malttoivat hetken nukkua ennen meidän lähtöämme. :-) Kyllä oli varsin hauska viikonloppu hyvässä seurassa ja tulipa suunniteltua paljon seuraaviakin tapaamisia. Taas saimme todeta, että kyllä me olemme onnekkaita, kun viime syksynä löysimme Magicfoxin sekä Taikan blogin, saimme koiriinsa omistautuvilta kasvattajilta ihanan pennun ja samalla uudet ystävät Hannasta ja Jarnosta. :-)

 Painit jatkuivat heti aamulla :-)

Temppuilua kivien päällä, rivissä vasemmalta oikealle: Nipsu, Taika ja Lumo

 Kolmikko viilettää rantakallioilla

Nipsu tarkkailee välillä vähän kauempaa

 Damin noutoa

Siskokset tekevät yhteistyötä ja mamma valvoo kauempaa :-)
 

Nipsu paria päivää vajaa 6 kk

"Niin tännekö se dami piti palauttaa?"

Nipsun (ja myös minun) eilinen päivä menikin nukkuessa ja toipuessa mukavasta vierailusta. Sisäsiisteysennätyskin saatiin, johtuen siitä, ettei Nipsu jaksanut nousta pissalle, vaan nukkui vaan. :-D Meillä on muuten sisäsiisteysasiat jo hyvällä mallilla, vihdoinkin! Tänään oli minun ja Kallen ensimmäinen koulupäivä ja Nipsu oli kuusi tuntia yksin kotona. Sinä aikana ei ollut yhtään vahinkoa sattunut. Vein Nipsun tietysti heti pihalle, kun pääsin kotiin, mutta sielläkään se pissa ei tullut heti!

Tänään olen koulun jälkeen vahtinut, että Nipsu malttaa levätä tarpeeksi, sillä meillä oli illalla pentukoulu ja huomenna on taas hajukoirakoulu. Harmikseni emme ole ehtineet treenata lauantain nuuskutusoppeja lainkaan, mutta koiran ehdoilla mennään, enkä halua väsyneen koiran kanssa treenata mitään. Huomenna minulla on lyhyt päivä koulussa, joten saatamme pari kertaa kokeilla purkin haistelemista. :-)

Huomenna meillä onkin juhlapäivä! Nipsu-vauva täyttää puoli vuotta! <3 En olisi puoli vuotta sitten uskonut, että elokuun puolivälissä meillä on näin ihana ja tottelevainen oma koira kotona. Nipsu on aivan unelma tapaus! <3 Kotona nukkuu ja tulee syliin siliteltäväksi, kun pyydetään, mutta treenipaikalla ollaan niin loistokkaita - tänäänkin pentukoulussa Nipsu makasi ja tapitti minua, vaikka ihan vieressä toiset koirat harjoittelivat luoksetuloa omistajiensa kanssa. Intoa riittää siis meillä molemmilla vaikka kuinka paljon: tulevaisuus sen näyttää, mikä onkaan se meidän ykköslaji (vai onko niitä kuinka monta) ja kuinka pitkälle siinä edetään. Nipsu saa puolivuotissynttärilahjakseen tietysti paljon haleja ja silityksiä sekä niiden lisäksi herkullisen pakastetun sian sorkan. Huomenna Nipsu ei joudu olemaankaan kovin kauaa yksin kotona, vaikka yksinolossa ei meillä muutenkaan ole onneksi ongelmia ollut. Eihän se kuitenkaan ole kiva, että synttärisankari joutuu viettämään juhlapäiväänsä yksin kotona! ;-)

Synttäritunnelmista lisää tuonnempana! Nipsu täällä nukkuu jo täyttä tohinaa hassussa asennossa. :-)

- Mirjami

1 kommentti:

  1. Onnea Nipsulle tänään 5-kk synttäreitä viettävältä Vilpulta! :)

    VastaaPoista