keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kesäpäivän viettoa

Otin kerrankin viisaampien neuvoista vaarin ja laadin meille tokosta treenisuunnitelman. Olen monta kertaa yrittänyt ylläpitää suunnitelmaa, mutta huonolla menestyksellä. Luulisin, että tämän suunnitelman käytännön toteutus kestää ainakin viikon, eli tämän kesälomaviikkoni ajan. :-D

Tänään olimme Näyttelijänpuistossa treenailemassa keskiviikon tokosuunnitelman mukaisesti.

Perusasento
  • sivulletulo + nopea palkka ja vapautus
Seuraaminen
  • ensimmäisen askeleen palkka perusasennosta
  • seuruuympyrä ilman perusasentoa loppuasentoon
Nouto

  • pitoharjoitus
  • iskuharjoitus

Jokaista kohtaa toistimme 2-5 kertaa ja sitten vaihdoimme aihetta, tai pidimme tauon. Löysin eilen DogSports-sivustolta Noudon opetus-artikkelin, joka totisesti mullisti meidän noutoharjoittelut. Ennen olen tuskaillut, että Nipsu ei osaa tuoda kapulaa tai mitään minulle eikä juurikaan kanna tavaroita. Luettuani artikkelin sain yksityiskohtaiset ohjeet noudon eri vaiheisiin ja niitä aion Nipsun kanssa harjoitella. Palkkana käytetään lelua, joka toimiikin tässä paremmin, sillä namipalkasta Nipsu on vain rauhoittunut noutoharjoituksissa.

Yhteenvetona treeneistämme voin sanoa, että liikkeet sujuivat hyvin (loppua kohti aina paremmin), vaikka nurmikenttä oli täynnä hajuja ja sää oli kuuma. Emme ole juurikaan nurmikentällä treenailleet (ennen viime kisoja), joten hyvä ottaa erilaisia alustoja harjoittelupaikoiksi.

Pitoharjoitukset sujuivat kapulalla hyvin. Nipsu on vielä vähän hämmästynyt tästä treenitaktiikan vaihtamisesta, mutta lelupalkka ei tunnu sitä haittaavan. Nipsulla on tukeva ote kapulasta ja kapula pysyy suussa kunnes pyydän sen irti. Iskuharjoitus oli hauskaa! Nipsu oli puistossa vapaana (hallinnassani kuitenkin) ja leikimme treenilelulla, jonka tein eilen vanhasta sukasta. :-) Jätin kapulan maahan ja ollessamme noin viiden metrin päässä kapulasta, jätin leikkimisen ja käskin "nouda". Nipsu kävi ottamassa kapulan suuhunsa! Ensimmäisellä kerralla kapula käväisi suussa, mutta kolmannella kerralla Nipsu toi sen pitkän matkaa. Sen jälkeen, kun kapula on suussa, lähdin juoksemaan lelun kanssa toiseen suuntaan. Sanoessani merkkisignaalin, joka kertoo, että pito ok, tai luovutussanan, heitin lelun poispäin ja Nipsu lähti hakemaan sitä. Iskutreeni meni juuri niinkuin pitikin! Teimme tämän vain kolme kertaa, jolloin Nipsun vire pysyi juurikin hyvänä ja saimme pelkkiä onnistumisia. Tai yksi harjoitus meinasi epäonnistua, kun Nipsu läähätti jo kovasti ja meni vain kapulan viereen makaamaan. Sain tämän onneksi korjattua ja Nipsu lähti kapulan kanssa suuntaani. Jes!

Vielä tarvitaan perusasentoon tulossa paljon häiriötreeniä sekä lisäksi odottelua perusasennossa, jota treenaamme huomenna.

Tässä vielä kuvasarja treeneistämme!

Kokkailimme Nipsun kanssa jauhelihaherkkua treeninameiksi aamulla.


Onnellinen tolleri :-)

 Porkkana palkaksi rauhoittumisesta (olimme frisbeegolfradan keskellä).

"Heitelkää te vaan frisbeetä, mä syön porkkanaa!"

Kyllä naurattaa onnistuneen noutotreenin jälkeen!

Kaunista kesäpäivää kaikille! Me jäämme odottelemaan, josko postiluukusta kolahtaisi tänään "Tie tottelevaisuusvalioksi"-kirja, jonka tilasimme sunnuntaina. :-)

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti