lauantai 20. lokakuuta 2012

Muista iloinen ääni!

Murrosikäisen koiran kanssa treenaaminen onkin aika haastavaa! Siinä kyllä vaaditaan erittäin paljon itseltä - pitää olla aivan mahdottoman iloisen ja innostavan kuuloinen! Lisäksi namien pitää olla superherkkuja, enää ei perusnamipalat houkuttele ollenkaan. Koiran työmotivaatio riippuu ihan hirveästi siitä, millä mielellä lähtee itse treenailemaan. Tämähän on ihan tunnettu fakta, mutta miten se unohtuu niin usein? Olen itse pilannut "Tänne"-käskyn sillä, että olen kaksi kertaa komentanut ei niin iloisella äänellä silloin, kun lenkkipolulla on ollut vastassa koiria tai ihmisiä. Voin kertoa, että luoksetuloa on harjoiteltu pikkupentuvaiheesta lähtien yhteensä varmaan kymmeniä ellei satoja kertoja. Näistä epäonnistuneista luoksetuloista seurauksena on se, että nykyisin Nipsu katsoo aina ensin poispäin minusta, kun huudan "Tänne". Mikäli edessä ei ole mitään kiinnostavaa, niin luoksetulo onnistuu. Näin kävi, kunnes tänään kokeilin muuten vaan innostaa Nipsua ja huusin "Tänne" erittäin kirkkaalla ja leikkisällä äänellä. Nipsu ei ole milloinkaan juossut niin nopeasti perusasentoon vierelleni! Eli nyt vain leikkisää treeniä, kunnes toiminnasta tulee automaattista. Sitten uskallan kokeilla luoksetuloa myös häiriöiden seurassa. Suosittelen siis iloista ääntä kaikille muillekin koiranomistajille! :-)

Tänään vietimme aamupäivän Hyvinkäällä. Lähdimme aamusti jo seitsemän jälkeen ajelemaan kohti Suomen Noutajajärjestön näyttelyä. Näyttely pidettiin hallissa sisällä eli meteliä ja hälinää löytyi! Nipsu rauhoittui todella nopeasti - erittäin hyvää kehitystä kesän TollerShowsta, jossa rauhoittumiseen meni yli tunti. MagicFox´s- pesueesta oli Nipsun lisäksi mukana Lumo- sisko ja Taika- äiskä. Nipsu ja Lumo kisasivat narttupennuissa 8 kuukauden ikäisinä. Taika- äiskäkin pääsi kehään ja kasvattajaryhmään. Nipsun ja Lumon ryhmässä oli yhteensä 6 suloista tollerityttöstä. Nipsun kehäkäytös oli aivan priimaa - ravissa Lumo- siskon tuoksut meinasivat mennä pekonijuustotäytteisten lihapullien hajun edelle, mutta onneksi sain keskittymisen itseeni. Olin fiksuna eilen illalla pyytänyt Lumon ja Taikan omistajaa Hannaa tuomaan Lumolta tuoksuvan lelun meillä kehäleluksi. Vilautin sitä siis Nipsulle kehässä ja tyttö oli ihan ihmeissään - tuoksuinhan minä siskolta, jes, erittäin hyvä suunnitelma! Ravit menivät hyvin vaikka kehä olikin hieman ongelmallinen - liukasta lattiaa ja osin mattoa. Lumo- sisko meni tuomarin arvosteltavaksi ennen meitä. Lumon arvostelun ja ravikierroksen jälkeen me menimme Nipsun kanssa arvosteltavaksi.

Näyttelyhallissa oli erittäin hankala saada onnistuneita kuvia. Tässä muutamia vauhdikkaita kuvia näyttelytunnelmasta.

 Katsekontaktitreenit ovat tepsineet - tuomari yritti nähdä Nipsun ilmettä kiinnittämällä Nipsuun huomiota, mutta neitonen tuijotti vain minua. :-)

 Yksilöarvostelua..

Aivan mahtava ravisuoritus Nipsulta! 

Vielä viimeinen yksilösilmäys



Siskokset odottavat viimeistä yhteistä ravikierrosta 

Ja tässäpä tämä meidän sijoitus.. Eipä olisi käyttäytymisestä uskonut, että nelosiksi päädytään!

Sijoituimme siis neljänsiksi. Ensin tuomari kätteli kaksi koirakkoa kehästä ulos, sitten kaikki tekivät vielä ravikierroksen - oli ilmeisesti tiukka kisa (taas kerran). Tässä Nipsun arvostelu: " 8 months. Pleasing head and expression. Slightly upright in front. Good body, bone and feet. Well angulated in rear. Moves freely althought slightly narrow in rear. Good coat and temparament." Nipsu ja Lumo saivat molemmat hyvät arvostelut. Näyttelystä jäi positiivinen kokemus, sillä Nipsu esiintyi kuin vanha tekijä. Sijoitus hieman harmittaa, mutta tuomareilla on omat mieltymyksensä. Ensi viikon sunnuntaina sitten Lahteen. Katsotaan miten siellä käy. :-)

Huomenna illalla kuitenkin agilityyn, kivaa!

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti