torstai 9. toukokuuta 2013

Toko- ja agility- kuulumiset

Olen viettänyt alkuviikon Lahden sairaaloissa opiskelujen puolesta. Nipsulla on ollut miniloma Kallen kanssa. Viettipä Nipsu yhden yön mummin ja vaarinkin kanssa. Hyvin oli heillä mennyt - puutöiden, lenkkeilyn ja järvessä uiskentelun merkeissä.

Eilen olimme Tamskin agilityssa toista kertaa. Tällä kertaa rata oli onneksi helpompi. Me emme Nipsun kanssa tehneet tälläkään kertaa koko rataa, sillä se oli vaikea jopa kisaileville koirille. Teimme kuitenkin noin 10 esteen radan, jossa oli hyppyesteitä, pari putkea, muuri ja monta vaikeaa käännöstä. Mennessämme radan läpi ensimmäisen kerran, ohjaajan kommentti oli - teillä on selkeästi kiire jonnekin. Itsekin olen huomannut, että hätäilen ohjaamisessa ja nyt sain hyviä vinkkejä, miten rauhoitan tunnelmaa. Ohjaajan vinkit pätivät jälleen kerran; liikuin paljon vähemmän jaloillani, mutta näytin selkeämmin ohjeita käsilläni, jolloin Nipsu tajusi kerrasta, mitä piti tehdä! Olin aivan hämmästynyt! Lisäksi harjoittelimme kontaktia A- esteellä. Tässä kävi selväksi, että Nipsu tietää mitä siinä paikassa (takatassut A- esteellä ja etutassut lattialla) pitää tehdä, mutta ei tiedä, miten siihen paikkaan päästään. Tähänkin saimme vinkkejä.

Ensimmäinen tokokokeemme lähestyy. Olemme tehneet pieniä treenejä, jotta käskyjen merkitys vahvistuu Nipsulle ja liikeradat suoristuvat. Tällä hetkellä eniten harjoittelua on vielä hyppyesteessä ja seisomaan jäännissä. Hyppyä olemme harjoitelleet sisällä kotona. Suurin ongelma siinä on, että Nipsu meinaa kääntyä jo ennen hyppäämistään oikeaan hypynjälkeiseen asentoon. Nyt vahvistetaan esteen ylimenoa ja keskitytään vähemmän häiriöharjoitteluun ja seisomiseen. Eilen agilityssäkin esilletullut ongelma pitää vielä korjata ennen ensimmäisiä kisoja. Olemme harjoitelleet Nipsun kanssa paikallamakuuta kerrostalomme pihassa, joten Nipsun vierestä on viilettänyt pyöriä, koiria ja vieraita ihmisiä. Se on siis tällä hetkellä suhteellisen varma liike. Paikallaistumista olemme harjoitelleet vähemmän. Siihen otammekin nyt tehotreenin. Muuten olemme hyvillä mielillä odottamassa ensimmäisiä kokeita! :)

Mukavaa helatorstaita!

- Mirjami


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti