maanantai 3. marraskuuta 2014

Virikevinkki


Haastan lukijat antamaan omalle koiralleen hetken mahdollisuuden toimia lajityypillisellä tavallaan, sallitusti!

Koirat ovat kyläkoira-ajoistaan lähtien hankkineet ravintonsa etsimällä. Nykyisin kotikoirat saavat ruokansa suoraan ruokakuppiin, vailla mitään haastetta.

Koiran saa iloiseksi ja tyytyväiseksi antamalla sen säännöllisestä toteuttaa omia lajityypillisiä tapojaan. Tässä niistä yksi esimerkki. Voit antaa koiran syödä aamu- ja iltaruokansa ja samalla haastaa sen käyttämään aivonystyröitään.Tarvitset pahvilaatikon, jonka koko on suhteutettu koiran kokoon ja etsintätaitoihin. Pahvilaatikkoon voit laittaa sisälle rypistettyjä sanomalehtiä, maitotölkkejä ja muuta pahvia. Samalla saat pahviroskat kierrätettyä hyötykäyttöön!Ainon pahvilaatikossa oli ruokanappuloita, lihapullan palasia ja suurimpana herkkuna: possunkorva.Possunkorva löysi tiensä nopeimmin Ainon suuhun.Nipsu on jo erikoistunut kaikenmoiseen etsintään, joten sillä oli isompi pahvilaatikko ja enemmän täytettä siellä.Meillä tytöt penkovat pahvilaatikkonsa eri huoneissa, rauhallisessa ympäristössä.Hyvää viikkoa!
- Mirjami ja koirat


PS. Pahvilaatikkopiilo kannattaa ottaa ruokailun jälkeen lattialta talteen kahdestakin syystä. Ensimmäiseksi turvallisuussyy: varmista, ettei koira syö mitään, mikä ei ole ruokaa (esimerkiksi pahvin palasia, mahdollisia teipin palasia pahvilaatikosta). Toiseksi: pahvilaatikkopiilo pysyy jännänä juttuna, kun sitä ei ole mahdollisuus penkoa koko ajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti