maanantai 26. elokuuta 2013

Riistaa ja temppuja

Hei, pitkästä aikaa!

Syysarki on taas lähtenyt käyntiin. Näin parin viikon kouluelämän jälkeen rupean löytämään arjesta aikaa tehdä toiselle sijalle jääneitä asioita, kuten päivittämään tätä blogia. Luvassa on kuitenkin hauskoja kuvia ja kenties videoitakin. Ensin pitänee kertoa aurinkoisia syyspäiviämme varjostanut asia.

Nipsu aloitti meillä viime viikolla mattojen pesutalkoot. Pissasi vuorotellen jokaiselle matollemme öisin. Lisäksi lyhyellä, vartin kestävällä pissatuslenkillä, Nipsu kyykkäsi pissalle 12 kertaa. Soitin Hakametsän eläinlääkärille ja sain viime viikon perjantaille eläinlääkäriajan. Perjantaipäivällä oli luvassa haastava osuus: pissanäytteen otto. Seurasin Nipsua ja sain viidestä eri kyykkäyskerrasta pissat: yhteensä purkkiin tuli noin ruokalusikallinen tummaa, sakkaista pissaa. Ei hyvä juttu! Eläinlääkärin pika-arvio oli joko VTI tai emätintulehdus. Perjantai-iltana ell soitti, että pissassa on verta ja leukosyyttejä, tulehduksen merkit. Lisäksi mukana oli ollut pieni kivi. Tätä jäimme kummastelemaan, mutta antibioottihoito sai kuitenkin jatkua. Viikonloppuna Nipsu pissasi vielä kerran yhdelle matolle (se ainoa matto, joka olikin jäänyt pesemättä..). Tänään ell vielä soittelee herkkyysmäärityksen tuloksista, eli onko Nipsun saama antibiootti tehokas virtsassa kasvavaa bakteeria vastaan. Toivottavasti tämä jokapaikkaan pissailu kohta saataisiin päätökseen! Vakavammasta vaivasta ei tämän hetkisen tiedon mukaan ole kyse, mutta kyllä voin kertoa, että omistajan hermoja on taas koeteltu. :-) Tulipahan pestyä kuitenkin kaikki matot!


Allaolevissa kuvissa näkyy riistavietin harjoittelua kaupunkilaisittain. Kuukausi pari sitten löysin automme vierestä kuolleen räkättirastaan ja vein sen pakkaseen. Nyt otimme linnun esiin ja Nipsu sai tutustua siihen.
Videon kanssa oli ongelmia, mutta yritän saada sen ladattua parin päivän sisään blogiin!

Mukavaa syksynjatkoa!

- Mirjami

1 kommentti:

  1. Sinulle on haaste! http://noutajavalo.blogspot.fi/2013/09/tiivistettyna-hyva-kesa_3.html

    VastaaPoista