maanantai 14. tammikuuta 2013

Uuden vuoden treeni-innostus

Kylläpä teki hyvää tämä jouluinen lepotauko sekä Nipsulle että minulle! Treeneissä on ihan uutta puhtia ja Nipsun häntä vispaa sellaista vauhtia, että hauskaa on! Perjantai-iltana meillä oli tavanomaisesti toko-treenit. Nipsu oli täysillä mukana muutamien viikkojen tauon jälkeen. Muistuttelin Nipsun mieleen seuraamista ja liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Kokeilimme myös estettä hieman vaikeammalla kaavalla. Hyppyeste sujui parin kokeilukerran jälkeen hyvin. Nipsulla oli naurava ilme, kun odotti namia hypyn toisella puolella. Yhden kerran jopa hyppäsi ja asetti sitten etutassunsa hyppyesteelle! Siinä sitten naureskeli, kunnes komensin alas. Treenit sujuivat siis hyvin ja pääasia on, että koiralla on hauskaa ja teemme yhteistyötä. :-)

Eilen kävimme kasvattajien Hannan ja Jarnon sekä koiriensa Taikan ja Lumon kanssa koirapuistossa ja tapasimme siellä myös naapurirappumme kaksi kultaistanoutajaa: Elmon ja Oivan. Viisi koiraa pitivät hauskaa temmeltäessään lumessa ja juostessaan kilpaa. Nipsu olikin väsynyt ulkoilun jälkeen. Illalla jaksoi kuitenkin tehdä vielä suhteellisen pitkän iltalenkin, mikä oli erittäin positiivista!

Tänään olimme sisarusagilityssa, jossa siis treenailee Nipsun lisäksi Lumo-sisko ja Temppu-veli. Nipsu oli tietysti innoissaan päästessään agility-hallille joulutauon jälkeen. Voi sitä itkun määrää ja volyymiä, kun Lumo saapui paikalle! Alkutreenit menivätkin rauhoittumiseen, kun Nipsu meinasi koko ajan karata Lumon luokse. Pienen rauhoittumishetken jälkeen treenit alkoivat jo vähän parantua, mutten vieläkään uskaltanut ottaa Nipsua hihnasta irti. Koirat ovat kentällä yleensä vapaina ja omistajansa hallinnassa. Noin puolen välin jälkeen Lumo, Hanna ja Jarno suuntasivat kohti kotia ja tästähän Nipsu ei pitänyt lainkaan. Olin juuri komentanut Nipsun perusasentoon sivulleni, kun Lumon porukka käveli kohti ulko-ovea. Nipsu ulisi muutaman kerran erittäin lujaan ääneen ja pinkaisi sitten sellaiseen menoon, etten ole ennen nähnyt. Neiti juoksi kohti ulko-ovea ja hyppäsi reilun metrin korkean aidan yli Lumon luokse! Se yli metrin korkeakaan aita ei tosiaan kauaa pidätellyt; vähän meinasi jäädä Nipsulla takajalat kiinni, mutta kyllä siitä yli kammettiin. :-D Kyllä meinasi naurattaa! Tämän sattumuksen jälkeen Nipsu rauhoittui suunnattomasti ja treenit sujuivat kuin unelma. Teimme pidempää rataa ja harjoittelimme myös keppejä ilman verkkoja. Nipsu juoksi radan läpi niin lujaa, että itse jouduin totisesti käyttämään kaiken fyysisen kuntoni pysyäkseni perässä. Mokia tuli heti aluksi, mutta ne johtuivat vain minusta. Milloin olin väärässä paikassa, milloin muunmuassa putki-esteen suun edessä ja milloin huusin väärän käskysanan (hyppy- esteen ylitys onnistuu näemmä pussi-komennollakin). Keppejä Nipsu ensin hieman ihmetteli, mutta tajusi parin kerran jälkeen kuunnella neuvojani ja edetä hitaasti. Kepit sujuivatkin hienosti tasoomme nähden.

Treenaamisesta ollaan siis jälleen innostuttu ja hyvä niin! Koulun vastapainona on hyvä olla jotain aivan erilaista. Olen jo katsellut meidän ensimmäistä toko-koetta muutamien kuukausien päähän... Lisäksi agilityä olisi hauska harrastaa ihan kunnolla - josko vaikka Tamskiin pääsisi sitäkin harjoittelemaan. Tällä hetkellä meidän kalenteri on juuri sopivan täynnä ja lisäagilityt tulevat kyseeseen vasta kevään lopulla tai kesällä.

Kuvia ei ole hetkeen otettu, mutta eiköhän ensi päivityskin taas ole kuvallinen. Menemme lauantaina Turun koiranäyttelyyn ja siellä tulee varmasti otettua kuvia.

- Mirjami

2 kommenttia:

  1. Hauskoilta agilitytreeneiltä kuulosti!

    Olisi kiva joskus katsoa kuvia tai jopa videota, missä harjoittelette agilitya :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä ottaa ensi kerralla treeneihin mukaan kamera, niin saan tänne vähän näyttöä treeneistämme. :)

    VastaaPoista