lauantai 19. tammikuuta 2013

Turun KV 19.1.2013

Arvostelun suomennos lisätty tekstiin!

Vietimme tänään ihanan ja aurinkoisen talvilauantaipäivän Turun koiranäyttelyssä. Auringosta pääsimme nauttimaan vain autosta katseltuna, harmi kyllä. Nipsu osallistui kansainväliseen koiranäyttelyyn luokassa juniorinartut. Tässäpä kuvakollaasia näyttelystä.

Odottelua kehän ulkopuolella...

Nipsu yksilöarvostelussa, tuomarina Ewa Nielsen Ruotsista.

Laatuarvostelussa saimme EH:n eli erittäin hyvän (sininen nauhan), mutta kilpailuluokassa emme enää sijoittuneet. Vastuksena oli nättejä tyttöjä - onnittelut sijoittuneille! :-) Lumo- sisko sai myös sinisen nauhan, eikä Lumokaan päässyt sijoille. Tässäpä arvostelu: "Feminin tik med bra benlängd. Fem. huvud som behöver fyllas ut i nospartiet. Knappt vinklad. Bra kropp. Ej i päls. Kunde vara djupare i sin täng/färg. Rör sig med bra steg från sidan men ef fram." Kyselen vielä vähän ruotsia paremmin tuntevalta ystävältäni suomennosta ja kopioin sitten suomennoksen tännekin. :-)

Arvostelu suomennettuna: "Feminiininen narttu, hyvänpituiset jalat. Feminiininen pää, jonka kuono-osan pitää vielä täyttyä. Niukasti kulmautunut. Hyvä runko. Ej ? turkissa. Voisi olla väriltään syvempi. Liikkuu hyvin askelin sivulta, mutta ef ? eteen." Kiitos suomentajalle! :-)

Nipsulla on muuten parhaillaan ihana/kamala murrosikä. Treenit sujuvat tosi hyvin ja älyllinen kehitys on nopeaa. Arkikäytös on kuitenkin vähän hukassa välillä. Nipsu saattaa komentaa käytävässä kulkevia ihmisiä haukkumalla. Vain jotkut äänet laukaisevat haukkumisen eikä samanlainen ääni välttämättä aiheuta haukkua kuuluessaan seuraavan kerran - outo juttu. Käytävähaukku on jo laantunut, mutta taas tänään tuli parit haukut. Tämän viikon tiistaina oli pahin päivä, kun Nipsu haukkui muutaman tunnin ajan miltei jokaiselle äänelle! Ratkaisimme kuitenkin sen ongelman viemällä Nipsua enemmän lenkille. Nipsu on ollut nyt joululomallaan vähän tavanomaista väsyneempi ja olemme tehneet aika lyhyitä lenkkejä. Nyt kuitenkin lenkit ovat entisellään eikä haukkuja ole ilmennyt. Olemme olleet huomioimatta Nipsua haukkuessaan ja sillä on päässyt aika pitkälle. Katsotaan, miten tämä haukkuminen tästä edistyy.

- Mirjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti